6.9.07

El llenguatge del mar

El "Far Barcelona" fotografiat per Pere de Prada

Amb aquest títol tant suggeridor s’inaugura el dissabte 8 de setembre, a les 8 del vespre, al Museu Monjo de Vilassar de Mar, una exposició fotogràfica d’en Pere de Prada. El mar és molt present en l’obra d’aquest jove fotògraf gironí. Suposo que és perquè l’ha mamat des de petit. Ser fill d’un dels pioners de la recuperació de la vela llatina al nostre país i haver esdevingut mariner a bord de la “Santa Espina” ha de marcar i força.

En Pere fotografia paisatges marins i també vaixells; velers antics, amb tot el sabor de la història i la tradició marinera, com els que a mi m’agraden i com els que podeu veure en aquest blog. Les fotos en blanc i negre del “Far Barcelona” m’han fet recordar, salvant totes les distàncies, les de Frank Beken, el mestre de Cowes. Tenen aquell aire clàssic, eteri, intemporal. No em consta que hi hagi gaires fotògrafs al nostre país que treballin aquesta temàtica. Qui ho sap, però potser estem assistint al naixement d’un “Beken of Calella de Palafrugell”...

L’exposició “El llenguatge del mar” estarà oberta fins al 30 de setembre. I si mentrestant voleu fer un tast de l’obra d’en Pere de Prada, podeu visitar la seva pàgina web: http://www.peredeprada.com/

4 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Espero, amatent, el teu reportatge sobre "els anglesos i el mar", ara que has fet una incursió ben segur que profitosa.
Bon blog de falç! T'espero al meu blog i continuem visitant-nos, oh! noble veí mariner!

Unknown ha dit...

Estic treballant en això, precisament. La immersió marinera a Cornualles i al sud d'Anglaterra, aquest estiu, ha estat considerable. N'he portat un bon grapat de fotos i unes quantes sensacions que intentaré transmetre en els pròxims posts.
Estaré encantat de tornar-te la visita. I gràcies per l'interès

Antoni Josep Munar Reus ha dit...

Enhorabona pel blog. A partir del mes de novembre publicarem tot el procés de restauració d'un llagut d'allò més singular. Ja us mantindrem informats. Mentrestant, una abraçada ben forta des de Mallorca.

Unknown ha dit...

Gràcies, Toni Pep. Ja em passaràs l'adreça de la pàgina per posar un enllaç en aquest blog. Una abraçada i estem en contacte.