Les últimes entrades referides a la situació de la vela llatina a Catalunya, sobretot a partir de la dimissió de la junta de la Classe Vela Llatina de la Federació Catalana de Vela, han tornat a posar d’actualitat una entrada que vaig publicar l’agost de l’any passat titulada “La vela llatina i les regates a Itàlia”. L’interessant d’aquesta entrada és l’article que li serveix de base i que em va enviar Giovanni Panella, especialista italià en embarcacions tradicionals i autor de diversos llibres. L’article es titula “La competició com a suport a la transmissió dels coneixements i de la cultura marítima: l’experiència de la vela llatina italiana”. L’autor explica que, inicialment, les regates van ser un motor per a la recuperació de la vela llatina a Itàlia i la restauració i construcció d’embarcacions tradicionals; però que després es va entrar en una fase d’estancament. Panella diu que la vela llatina encara té unes considerables possibilitats de creixement, però només si s’actua en tres nivells diferents: reduir els aspectes competitius de les regates, donar un valor a les embarcacions més autèntiques i introduir altres tipus de proves que mostrin les habilitats marineres de les tripulacions; i en aquest sentit, fa algunes propostes. En definitiva, cal repensar les regates de vela llatina, perquè ja s’ha vist que no acaben d’interessar, si més no a Catalunya.
Podeu llegir l’entrada completa “La vela llatina i les regates a Itàlia” o bé l’article de Giovanni Panella, i també us el podeu descarregar.
Uxio Allo, al blog A.C.D. Dorna,da Aurosa. Fà el seu comentari sobre a qui interesa els cursos de vela llatina .Article a la pag.16 de la revista Novas de Galiza del 15 abril al 15 mayo de 2011. (Qualquer pessoa tarda três ou quatro anos a aprender de verdade,de maneira que os seis dias se entendem como um primeiro achengamento) Això és sembrar per la vela tradicional i no altres coses.
ResponEliminaMariner de fortuna