9.1.11

Any nou, blog nou

Ja feia temps que volia canviar la imatge del blog. L’inici d’un nou any, amb els aires de renovació que això comporta, m’han decidit a fer el pas i aquí teniu la nova versió de “El mar és el camí”. La idea era esponjar el format antic, que, a base d’afegir-hi coses, havia quedat molt atapeït. Buscava claredat, senzillesa i força aire; que tot el conjunt respirés. Com podeu veure, la plantilla és molt senzilla, una de les més senzilles de Blogger, personalitzada amb la foto d’aquesta vela, que és la major del Sant Pau. La intenció era donar prioritat al contingut sobre al continent, reduint l’aspecte formal a la mínima expressió.

El Sant Pau, navegant de Sitges a Vilanova, durant la II Festa de la Mar.

Veureu que la columna de la dreta –que abans estava a l’esquerra- s’ha escurçat considerablement. Bàsicament he desplaçat part de la informació a diverses pàgines noves a les quals s’hi accedeix fent clic a les pestanyes “Al timó…”,  “Enllaços” i “Documents”, situades a sota de la capçalera. La primera fa referència al meu perfil. La segona és un recull de pàgines web relacionades amb la cultura i el patrimoni marítim, les embarcacions tradicionals i el mar en general. I la tercera conté els enllaços a diversos documents que podeu descarregar complets. Aquestes pàgines i d’altres que s’hi puguin afegir s’aniran ampliant amb noves aportacions. De tota manera, aviat podreu trobar tots aquests enllaços i els que apareixen en aquest blog a Delicious, que és una eina fantàstica per a compartir els bookmarks o favorits amb persones de tot arreu.

Compartir informació i coneixements relatius al mar, els vaixells i la navegació amb persones de tot el món ha estat sempre un dels principals objectius d’aquest espai. Amb aquesta idea he reorganitzat la distribució de continguts,  situant a la part superior de la pàgina aplicacions com Twitter, Facebook i el blogroll amb els blogs que segueixo i que s’actualitzen contínuament. En aquest sentit, us recomano que llegiu periòdicament les informacions publicades a Twitter, que és l’eina que faig servir per difondre notícies d’actualitat i fets puntuals procedents de diferents fonts d’informació. I a través de Facebook podeu accedir al grup “Slow Sailing – Navegació Tranquil·la”, que a dia d’avui compta amb 122 membres de diversos països, i a una xarxa cada cop més extensa de persones aficionades al mar, la navegació i els vaixells. Crec que aquests contactes i intercanvis són la millor manera de crear comunitat i de mantenir viva aquesta passió que compartim.

“El mar és el camí” no seria el que és ni hagués arribat fins aquí sense la vostra col·laboració, sense els vostres comentaris i aportacions. Per això us demano que manifesteu la vostra opinió sobre el nou look del blog. Què us sembla, què us agrada i què no, que us sobra i què hi trobeu a faltar. Els vostres suggeriments em seran de gran ajuda per acabar de donar-li forma.

Gràcies per la vostra col·laboració i que durant aquest any que tot just comencem pugueu fer realitat tots els vostres projectes. 

12 comentaris:

javier moreno ha dit...

¡Feliz 2011! Tú esfuerzo no ha sido en bano, el blog esta guapo de verdad. Un abrazo. Javier Moreno.

Joan ha dit...

Molts d'anys Joan. M'agrada el nou "look" no et copiaré. Continua així, tu ets per mi, el meu mestre i mirall. Endavant que jo venc per darrera.

perepare ha dit...

Molt bona Joan. Aquesta eina teva, ara renovada, es i serà un magnific element aglutinador de voluntats i esforços vers aquesta recuperació dinàmica del nostre patrimoni maritim en que estem tots implicats.
Una forta abraçada i continua així pel be de tots.

doryman ha dit...

A very nice update, John. It is good to change once in a while - it keeps us young.

Best to you and your loved ones, for 2011. Keep up the good work!

doryman

Edurne Baines ha dit...

De vez en cuando, un cambio de look viene bien. Seguro que te traerá un aire de frescura y energías renovadas para seguir en la brecha. Saludos y Feliz Año a ti y a Marta!

Unknown ha dit...

bon any i bon nou look, Joan.
Ens agrada el canvi: ordenat, lleuger, fàcil...
Salutacions

CorpiBCN ha dit...

O reciclar o morir, en tu caso ni una ni la otra, felicidades por el nuevo cambio.

Saludos
Corpi
Miembro de AMNCAT

vidrieras ha dit...

Felicitacions, i hope continuar llegint com s´ho passa de bé la gent benestant USA. És com el "Diez Minutos" però en versió de gent culta.
rafa

Anònim ha dit...

Una nova singladura i que et sigui prolixa Joan.

Toni.

Jaume Amengual ha dit...

Molts d'anys Joan,m'agrada molt i a veure i podem compartir un bon any de intercanvis marítims.
una abraçada molt forta i fins aviat...
a, te congelat uns calamars...

Mercè Salomó ha dit...

Sempre va bé fer un rentat de cara a l'espai on treballem. M'agrada molt com t'ha quedat.

Una abraçada!!

Unknown ha dit...

Hola a tothom!

Celebro que us agradin els canvis i us agraeixo molt el vostre suport. Això m'anima força a continuar dedicant temps i energies a aquest espai, amb l'objectiu de compartir-ho amb vosaltres i aprendre també de les vostres experiències i comentaris.

Una abraçada i a reveure!

-----------

Hello, Michael.

Thank you very much for your support, which is an encouragement to me.

Happy 2011 and we read us.