27.1.10

“El mar és el camí”, a la revista “Navegar”

A partir del número de febrer-març, que aquests dies surt al carrer, la revista de nàutica “Navegar” dedicarà dues pàgines a temes relacionats amb el patrimoni marítim, els vaixells clàssics i les embarcacions tradicionals. I ho farà mitjançant l’adaptació d’aquest blog, “El mar és el camí”, al format de la revista.


Aspecte de la versió en paper d'El mar és el camí.

La veritat és que em fa il•lusió, per dos motius: per la possibilitat d’arribar a un públic molt ampli, en un altre suport i en una altra llengua, en aquest cas el castellà; però, sobretot, pel fet que una revista de nàutica general obri una finestra a tot aquest àmbit de la cultura i el patrimoni marítim, que alimenten bona part dels continguts d’aquest blog. Això ha estat obra de l’Erik Tarrés, director de “Navegar”, que és un navegant sensible a tots aquests temes, i a qui agraeixo la proposta de fer aquest intercanvi.

Així, doncs, a partir del proper número, l’espai “Patrimonio marítimo”, dins de la secció “Aula del mar”, publicarà aquelles entrades del blog que tinguin un interès més general, donat que la revista es distribueix a tota la península. Concretament, el primer article es titula “Nuevos argumentos en favor del patrimonio marítimo” i fa referència a l’esmena al nou projecte de Llei General de Navegació Marítima que s’està tramitant al Congrés, i que també s’inclou a la revista.

Aprofito l’avinentesa per recordar que s’han reprès les accions per a la tramitació d’aquesta esmena, a través dels grups parlamentaris al Congrés, i que per tirar-la endavant es necessita el suport i l’adhesió del màxim nombre d’organismes, entitats i professionals que considerin que els vaixells històrics i tradicionals han de tenir un estatut jurídic propi i s’han de regir per un reglament específic. Trobareu tota la informació al blog “Espai Marina Tradicional”.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Moltes Felicitats!!! quina gràcia em fa...demà aniré a comprar-me la revista, deus estar molt content.

Me'n alegro moltíssim de debó, és fantástic. El teu blog es mereix aquesta difussió.

Una abraçada.

Jaume Rosselló ha dit...

Molt bona notícia, Joan. Enhorabona. Això ve a demostrar que la feina ben feta i constant, així com la fas tu en aquest blog, sempre tendrà la seva compensació.
Tot i que, en el teu cas, aquesta compensació ja la tenies amb els cents i cents de lectors que et seguim. Segueix per aquest camí. Salut!

Fernando ha dit...

Parabens Joan!!!, ya sabes la responsabilidad que conlleva el cargo :). Todos te estaremos viendo o sea que a disfrutar!!! como hasta ahora. Que suerte tiene los de Navegar, aumentarán ventas.

Unha aperta

Anònim ha dit...

Joan,al pasat nª de la revista navegar,ja venien dos articles molt bons sobre patrimoni marítim,un sobre la restauració del Sant Telm i l'altre sobre la vela llatina de Sant Pol,aquest últim escrit per un gran enamorat de la mar,Germán Seró i fotografies de l'encenaire.Salut a tots. MASSAGRAN

Unknown ha dit...

Gemma, Jaume, Fernando,

Moltes gràcies per les vostres amables paraules de felicitació i encoratjament. Intentaré fer-ho el millor que pugui.

Massagran,

Tens raó, tinc el número de “Navegar” a què et refereixes i dedicava unes quantes pàgines, molt interessants, al patrimoni marítim, a l’espai Marina Tradicional i al “Sant Elm”. Llegint la meva entrada pot semblar que “Navegar” començarà a parlar del patrimoni marítim a partir de la meva col•laboració, quan ja fa temps que en parla. Y això tampoc no vol dir que es limiti a tractar el tema només dins de l’espai dedicat a aquest blog. Vaja, que no m’he acabat d’explicar bé del tot i t’agraeixo l’aclariment.

A reveure!

Suso da Moura ha dit...

Enhorabona Joan. Moltes felicitats. A mes de la indutbtable importacia que te la introducció d'el patrimnoni maritim y la cultura tradicional als mitjans convecionals o "generalistes" aquesta notícia es també un reconyeicimente a la teva feina como cronista, difussor i critic de tot alló que te algo que ver amb el mar i la cultura maritima. Molta sort amb la teva nova singladura i felicitas per la feina ben feta.

Unknown ha dit...

Suso,

Moltes gràcies. L'important, com tu dius, és que els "tradicionals" -i això també us inclou- anem fent forat a poc a poc. Has vist que a l'article hi surt una foto de l'Encontro de Muros?

Una abraçada!

Suso da Moura ha dit...

Oh i tant que ho ne vist! LA desplegatda de veles inaugural. Docç tens raó que aixó es important, peró també es important que algú ho faci. I per aixó s'ha de despertar l'interés daquests mitjants, mitjansant una feina de qualitat. I aixó no ho fa quaslsevol. Donç felicitats un'altra vegada.

Anònim ha dit...

bon comencament

Unknown ha dit...

Gràcies, Anònim; intentarem estar a l'alçada del repte.

Salutacions!