1.1.09

Bon any nou des del Cap de Creus


Aquestes són les primeres llums de l’any 2009 vistes des del Cap de Creus, on uns quants centenars de persones ens hem trobat aquesta matinada per rebre l’any nou. Ha estat, però, una albada molt poc lluïda, perquè hi havia núvols baixos que han impedit el pas dels raig solars. Segur que molta gent s’ha quedat amb les ganes de fer-se la foto amb el primer sol de l’any. Però, vaja, no feia gaire fred i l’ambient ha estat força festiu, amenitzat amb una ballada de sardanes i una xocolatada popular.

En veure que el sol no tenia ganes de sortir, la gent ha començat a desfilar. Abans d’anar a dormir hem passejat pels carrers de Cadaqués, que són molt agradables per fer-hi un tomb a primeres hores del matí. En alguns llocs encara es podien veure les conseqüències del temporal d’aquestes últims dies. El vaixell Simba jeia solitari a la platja de Portdogué, on va anar empès per les onades després de trencar les amarres. I per ara ningú no sap com el trauran d’allà. Passaran encara uns quants dies fins que Cadaqués recuperi la normalitat.

Que tingueu molt bon any.


19 comentaris:

Eduard Boada ha dit...

Cap de Creus, Cadaqués... Bona terra, bon mar :-)

Anònim ha dit...

feliz y venturoso año Joan. Que tengas buena proa u buena mar para todo este año que ahora comienza.

apertas mariñeiras.

Gemma ha dit...

Hola Joan,
Déu n´hi doret,en Simba haurà d'esperar un remolcador.
Nosaltres fa uns quants anys, després d'un fort temporal vam haver de rescatar la Mallorquina de sota l'aigua de Pordogué ( Port Alguer ), mai més va ser la mateixa i farts d'anar de reparació en reparació vam haver de comprar un altre cosa. Suor i llàgrimes...déiem fa uns dies, però també llibertat i passió.
D'aquí uns dies podrem comprovar com la passió velluga muntanyes.
Salut, salut per tothom, per fer i per des-fer.

Unknown ha dit...

Hola a tothom des de Cadaqués!

Eduard, tens rao, bona terra, bon mar, bons amics... Em penso que aquesta vegada no tornaré!

-------

Manuel!

Buen año para ti también, buena mar y buena pesca.

Unha grande aperta, patrón!

-------

Hola, Gemma!

Malament rai per treure el Simba d'on és. Està bastant clavat a la sorra i travessat a la mar. Una possibilitat seria obrir una rasa amb una excavadora per fer-li un canal cap a l'aigua. Però després caldria moure en vaixell i encarar-lo a mar. Però les ribes han quedat molt malmeses i fa falta saber si aguantarien una grua capaç de moure un vaixell tan pesant. Finalment, si tot això es pot fer, caldrà un super-remolcador que l'estiri. Tot plegat, feina rai!

M'he fet un fart de veure barques foradades o amb avaries molt seriores aquests dies. Suposo que la majoria les faran reparar; i si la reparació es fa bé, no hi haurien d'haver problemes perquè poguessin tornar a navegar en bones condicions.

Efectivament, la passió mou muntanyes i barques malmeses; i estic convençut que la majoria de les que han quedat malferides tornaran a navegar.

Salutacions des de Cadaqués.

Comtessa d´Angeville ha dit...

molt bon any, joan. Qui puguera haver-lo començat amb eixes vistes!!

Comtessa d´Angeville ha dit...

Moltes gràcies Joan!

Què dos grans Dylan i Cash!!!

Comtessa d´Angeville ha dit...

Com que no sé si allà ho llegirà li ho dic ací també, li he deixat uns dubtes al seu post CATEDRALS DE LA VELA!

Unknown ha dit...

Comtessa, ho he llegit perquè rebó un avís a través del mail, dels comentaris nous que es fan a cada entrada. Allà li dono resposta al seu.

Ana Maria Lopes ha dit...

Je suis portugaise, comme vous savez, mais je préfère le français pour écrire, ici.
Parfois, je visite votre blogue.
Je vous remercie la publicité du "Marintimidades".
Bonne année de 2009!

Comtessa d´Angeville ha dit...

Moltes gràcies, anava a entrar ara a avisar-te de que no me contestares al meu blog perquè el destinatari del regal potser ho llegia!

Náufrago ha dit...

Joan, espero que poco a poco se vaya recuperando la normalidad por aquellas maravillosas tierras y que podamos seguir visitándonos por nuestros mares

Marieke ha dit...

Bom Ano Novo...muita saúde...muito...dinheiro...muita felicidade...muitos êxitos profissionais....já disse tudo...ahahhahahaha
Um abraço desde Portugal
Marieke

Unknown ha dit...

Hola, Ana Maria; bienvenida al blog.

Hace poco descubrí "Marintimidades" y su labor de divulgación de las embarcaciones tradicionales portuguesas y de la cultura marítima de Portugal.

Le agradezco mucho la visita así como su amable comentario. Puede escribir en portugués si lo desea y así me voy familiarizando con esta hermosa lengua.

Que tenga también un buen año y saludos desde el Mediterráneo.

Ana Maria Lopes ha dit...

Do Mediterrâneo? Obrigada pela sua amável resposta. Escrevo de Ílhavo, bem próximo do mar.
Em Outubro passado, estive num Fórum de Património Marítimo do Mediterrâneo, no Museu do Seixal, próximo de Lisboa.
Tenho, de facto, feito o possível por divulgar as embarcações tradicionais portuguesas de que "gostei" muito. Hoje, muito pouco há.
Ainda bem que guardei bastante material fotográfico e muitos registos.
Também publiquei alguns livros que me deram muito prazer a elaborar e conseguem, de alguma maneira, guardar memórias.
Um bom ano de 2009, Joan Sol, de Portugal e em português!

Unknown ha dit...

Hola, Navegante!
Efectivamente, poco a poco, las cosas irán volviendo a la normalidad; sin embargo, los daños son importantes y se tardará tiempo en recuperar las playas y paseos de los sitios más afectados. El problema son las embarcaciones que se han perdido o han quedado muy dañadas. Algunas no se podrán recuperar y otras dependerá de los recursos y tenacidad de sus armadores que vuelvan a navegar. Ha sido un palo muy duro, pero la gente de mar es capaz de superar eso y mucho más.

Saludos!

---------

Hola, Marieke! Me alegra mucho verte de nuevo por aquí!

Te deseo también muy buen año y que los vientos soplen siempre a favor en tierras portuguesas.

Un abrazo desde el Mediterráneo!

Unknown ha dit...

Ana Maria, quisiera pedirte información sobre tu último libro, "Regresso ao litoral", sobre las embarcaciones tradicionales portuguesas. Sé que se presentó el mes de noviempre pasado y lo he buscado por Internet, pero no he encontrado ningún sitio donde poder comprarlo. ¿Ha salido ya a la venta? ¿Podrías indicarme dónde se puede conseguir?

Saludos.

Ana Maria Lopes ha dit...

Creio que na loja do Museu de Marinha, em Lisboa, se não está ainda, estará à venda. É uma Edição Cultural da Marinha.

Aqui, em Ílhavo, na loja dos Amigos do Museu Marítimo, está à venda. Se precisares de ajuda para o conseguir, ajudar-te-ei. Buenas!
Nem que sea por lo correo verde.

Unknown ha dit...

Ana Maria, he buscado el libro en la "Loja online" del Museu de Marinha de Lisboa y en el catálogo de "Ediçoes Culturais da Marinha" y no aparece. Supongo que aún es pronto.
Esperaré. De todos modos, muchas gracias por tu ayuda.

Hasta pronto.

la mirada ha dit...

Ara feia dies que no passàvem pel seu blog... Envejable la teva entrada d'any. Molt bon 2009 capità!