30.6.09

II Travessa de vela llatina Port Bo-Fornells


Com explicava en l’entrada anterior, ahir diumenge, cap a les 12 del migdia, els sardinals Sant Elm, Santa Espina, Esperance i Notre Dame de Consolation salpaven del Port Bo de Calella de Palafrugell rumb a Fornells, per participar en la “XXI Trobada de barques clàssiques de Menorca” que es farà el proper cap de setmana. L’amic Vicente García-Delgado ha tingut la gentilesa de fer-me arribar unes quantes fotos de la sortida –detall que li agraeixo molt- i m’ha explicat que va ser molt emocionant veure les quatre barques navegant a tot drap empeses per un gregal de força 2/3. En un moment donat es van aturar per fer un brindis al mar amb el desig d’una bona travessa, i després van continuar rumb a Fornells. El Sant Elm ha estat la primera a arribar cap a les 7 del matí de dilluns i les altres tres han anat arribant posteriorment. Sembla que aquestes es van aturar a mitja travessa per celebrar el dia de Sant Pere, patró dels pescadors, i sant del patró de la Santa Espina. Sens dubte, una manera fantàstica de celebrar el sant!





Les dues últimes últimes fotos mostren el moment en què la tripulació de la Santa Espina vessa vi sobre el cap de la roda i sobre el codast per demanar bons auguris en el seu viatge cap a Menorca. (Foto vertical: Pere de Prada. Fotos horitzontals: Vicente García-Delgado)



8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si tot va bé dijous salparem d'Alcúdia en direcció a Fornells.

Molt polides les fotos. Que vagi bé per Galícia. En Jaume Amengual em va dir que hi anaves.

Joan

Náufrago ha dit...

Magníficas imágenes. ¿Ese brindis iba dirigido al timón?

Pascual Rosser Limiñana ha dit...

Preciosas fotos. Me encanta ver embracaciones con la vela latina, desplegada al viento a todo trapo. Saludos.

Far de la Banya ha dit...

Aquestes fotos, només mirar-les, fab volar la imaginació, fan olorar el mar i la fusta :-)

Lluís ha dit...

Hola Joan! Segueixo regularment el teu bloc des de fa bastant temps. Sóc un nebot dels Xirau i vaig estar navegant amb el Vicente al Sant Elm durant la trobada de Brest de l'any passat.

El dia de Calella no vaig poder-hi ser i m'ha fet il·lusió veure aquestes fotos precioses. M'adono que em vaig perdre un bon moment!

Estudio musicologia però sóc un gran amant de la literatura marítima i de la navegació. Íntimament em dic que en una altra vida hauria estat mariner o historiador naval...

Bon vent i felcitats pel bloc!

Unknown ha dit...

Joan,

A hores d'ara ja deus tenir informació de primera mà del Encontro de Muros. Va anar molt bé, gràcies!

---------

Gracias, Náufrago.

Yo diría que brindis va dirigido al mar, pero tal como está tomada la foto parece que se dirija al timón.

----------

Gracias, Paskki.

Realmente las barcas de vela latina tienen una estampa muy bonita, y más estos grandes sardinales que són majestuosos. Puro Mediterráneo.

----------

Eduard,

Les barques d'aquí no fan gaire olor, comparades amb les que he vist aquest dies a Galícia, moltes de les quals estan pintades amb brea. Aquestes sí que "cheiran"! I si pases pel costat d'una batea o d'unes roques amb marea baixa, l'olor de mar és molt penetrant.

----------

Benvingut, Bellerofonte.

Llástima que no t'embarquessis amb els teus oncles, perquè em penso que et vas perdre una bona navegada. Però, vaja, segur que a Brest vas poder gaudir força del "Sant Elm".

Deixar estar d'altres vides, si t'agrada la història naval i navegar, aprofita-ho ara.

Gràcies per la visita i a reveure.

Perepare ha dit...

Per aclarir la situació, envio foto a Joan del moment en que vertiem vi a la proa de la Santa Espina tot demanant bons auguris pel viatge que empreniem. La foto en que vertiem vi a la popa va ser minuts després doncs a la tornada del primer viatge que varem fer a Menorca l'any 2001, l'embarcació va patir una seriosa via d'aigua pel codast.
Una abraçada a tots els companys.
Pere

Unknown ha dit...

Hola, Pere!

Moltes gràcies per la foto, que queda publicada i acaba d'explicar la cerimònia que vau fer a l'inici del vostre viatge.

A reveure!