14.9.09

XIV Trobada de vela llatina de l’Escala

Dissabte passat va tenir lloc la catorzena edició de la Trobada de vela llatina de l’Escala, que va reunir una vintena de barques. Tot i que la previsió del temps anunciava núvols i algun ruixat a partir de migdia, finalment va fer un dia assolellat i es va aixecar una brisa suau de mar que va permetre una navegació molt agradable.

La trobada de l’Escala és una de les que més m’agraden, perquè sempre hi vaig amb el Sant Isidre. Això fa que la navegació comenci de bon matí, a Cadaqués, on acostuma a estar fondejat el vaixell en aquesta època. Veure el poble blanc des del mar, il•luminat pel primer sol del dia és una delícia. I passar Norfeu i travessar la badia de Roses, sovint amb una tramuntaneta que et porta olor de terra, t’obre la gana i et prepara el cos per un bon esmorzar, com el que t’espera sempre al final del trajecte. Cal dir, però, que aquesta vegada vam començar esmorzant a bord, perquè hi havia una mica de mar de fons i calia posar l’estómac a lloc.

De la navegació no en puc explicar gran cosa. Tot i que al Sant Isidre hi anàvem una bona colla, érem pocs els que sabéssim una mica com funcionava la maniobra i vam haver d’ocupar-nos del vaixell tota l’estona. Això em va impedir dedicar-me plenament a fer fotos i va ser una llàstima perquè, com que el recorregut era entre dues boies i es podia fer amb una sola bordada, les barques navegaven molt juntes i es creuaven contínuament, produint-se imatges molt boniques. Tot i això, en vaig poder fer unes quantes i aquí us en deixo una selecció.

Entre la trobada de Cadaqués i la de l’Escala ha estat un bon final de temporada en aquest cantó de costa. Ara diria que només queda la trobada de Xàbia, a la Marina Alta, que es fa a l’octubre, però em temo que a aquesta ja no hi podré anar.























6 comentaris:

Jaume Rosselló ha dit...

Hola Joan. Em sento plenament identificat amb tu quan ens contes que no vas poder fer gaires fotos,a la Trobada de L'Escala, ja que és el mateix que em va passar a mi a la Diada de Mallorca de Vela Llatina. Hi vaig participar amb el llaüt Alzina, i directament ni vaig portar la càmera. Em vaig empanadir molt, ja que també es donaren estampes de gran bellesa. Però com em va dir el patró, en Jaume Amengual,: "en aquesta vida no es pot tenir tot", i és que realment varem gaudir moltíssim de la navegació...
Veient les fotos que ens adjuntes de L'Escala, hi ha una barca que em crida especialment l'atenció: el Panoi. Revisant algunes fotos que tu mateix tens penjades al Flickr, vaig veure que aquest vaixell abans tenia el casc de color més aviat blanc, en comptes del grana i blau cel que presenta ara. M'agradaria que m'explicàssis -disculpa la meva ignorància- alguna cosa sobre la curiosa tipologia d'aquesta embarcació, i a què respon aquest canvi de color...
Gràcies i fins aviat!

Anònim ha dit...

Solidari amb la feina de proel al Sant Isidre i també intentant deixar un bon record de la Trobada afegeixo un àlbum a Picasaweb.
TONI.

escenavegant ha dit...

Sort que no vares poder fer gaires fotografies!
Et declararem CRONISTA OFICIAL del patrimoni marítim català. Llàstima que això no comporti cap compensació econòmica, però gracies a tu hom coneix que passa i com passa. Faig la proposta en ferm perquè la resta de blocaires la refermin.
Si vens a la Tertúlia Marinera de dissabte no t'oblidis de portar aquestes imatges en algun dispositiu (DVD,CD, llapis memòria, etc...)

Unknown ha dit...

Hola, Jaume!

Efectivament, té raó l'altre Jaume: "en aquesta vida no es pot tenir tot"! I a bord d'un vaixell, no es pot fer fotos i estar per la maniobra alhora. De tota manera, havies d'haver portar la càmera, home! Perquè entre maniobra i maniobra... Celebro que, al menys, gaudissis de la navegació.

Pel que fa al "Panoi", hem sap greu però no te'n puc dir res. Només sé que són de l'Escala, però no els conec. No et puc dir, doncs, com és que té una orla tan alta, ni perquè van decidir pintar-lo de color morat. Potser algú que llegeixi això ens ho pugui explicar.

A reveure!

-------------

Toni,

Gràcies per les fotos. Apunto aquí l'adreça de l'àlbum Picassa, perquè sigui més fàcil de trobar: http://picasaweb.google.es/velesalvent/XIVTrobadaDeLEscala09#

Fins a la propera!

Unknown ha dit...

Ei, Jordi!

S'agraeix la confiança, però no, gràcies. Només em faltaria haver d'assumir aquesta responsabilitat! Si això que ara faig amb molt de gust i sempre que puc es convertís en una mena d'obligació, perdria tota la gràcia.

De tota manera, m'acabes de donar una idea: el "shipspotting" de la vela llatina! El "shipspotting" consisteix en fotografiar vaixells de tota mena i classificar-los, fent una fitxa amb totes les dades de l'embarcació. L'amic Eduard Boada, del bloc "Far de la Banya", és un "shipspotter" de casa nostra, habitual d'aquest espai. Doncs bé, es tractaria de fotografiar, classificar i fitxar totes les embarcacions tradicionals i de vela llatina de la nostra costa, com qui fa una col·lecció de cromos. En broma en broma, ja en dec tenir un bon grapat!

No podré venir a la tertúlia marinera, però divendres et portaré les fotos.

I aprofito l'avinentesa per recomanar l'entrada que dediques a la trobada de l'Escala en el teu bloc per tenir-ne un altre punt de vista: http://escenavegant.blogspot.com/2009/09/bon-port.html

Fins aviat!

Anònim ha dit...

Joan
Compte! una petita modificació
.es/ ha de ser .com/
picasaweb.google.com/velesalvent

La informàtica no perdona i no vol saber res de lletres canviades.

Mercat de Mar de Premiâ a l'horitzó
una bona ocasió per trobar-nos.